Didgeridoo

Michiel Teijgeler

Ruim 30 jaar speelt Michiel didgeridoo en heeft hij zich ontwikkeld tot één van Europa ’s meest toonaangevende spelers. Hij laat zich inspireren door ritmes van over de hele wereld die hij vertaalt naar pompende beats op de didge.

Met de formatie Acoustick speelt hij regelmatig op (internationale) festivals. Daarnaast treedt hij op als special act bij tal van bands, DJ’s en als solo artiest.

Met meer dan 21 ervaring als docent, is Michiel verbonden aan Percussieschool Mi Dushi in Apeldoorn en het Museum Volkenkunde te Leiden. In zijn lessen en workshops verwerkt hij de vele sounds die het instrument rijk is tot bouwstenen en ritmes waarmee spelers van alle niveaus aan de slag kunnen.

De lessen

Michiel geeft wekelijks op de woensag avond les.

De groepslessen duren een uur en worden onderverdeeld in 3 verschillende niveaus.

In Michiels inspirerende lessen, voor jong en oud, behandelen we natuurlijk de basis van dit instrument, de circulaire ademhaling. De meesten hebben dit na 2 tot 4 lessen goed onder de knie en dan kunnen we beginnen met het werkelijk leren bespelen van de didgeridoo. Al snel gaan we aan de slag met het creëren en leren van ritmische structuren.

Volgens een heldere en overzichtelijke, zelf ontwikkelde methode en schrift, gaan we steeds dieper in op deze structuren en technieken en maken we steeds complexere combinaties van de verschillende ademhalingstechnieken.

Apart onderdeel van de lessen is het leren van traditionele technieken. Na een heldere uitleg over hoe de verschillende geluiden gemaakt dienen te worden, gaan we steeds verder in op de traditionele muziek. En middels ‘vraag/antwoord’ spelen we elke week met de verschillende ‘bouwstenen’. Michiel is één van de weinigen die, met support vanuit Australië, les mag geven in de traditie.

Middels ‘zelfstudie’ heeft Michiel een les pakket ontwikkeld dat enige jaren omvat. Sommige van zijn cursisten volgen al meer dan 16 jaar 36 uur per jaar les van hem!
Geef je nu op via info@midushi.nl
Of kijk voor meer info op www.mt-yidaki.com

Michiel's achtergrondverhaal.

Acoustick: Dutch Organic Trance

Bamako door Acoustick

Michiel in Arnhemland 2023

Tijden en prijzen

Woensdag:
19:00 - 20:00 Beginners
20:00 - 21:00 Gevorderden
21:00 - 22:00 Extra gevorderden

Kosten: € 49,50 per maand
Geef je nu op via info@midushi.nl

Lesvoorwaarden
Inschrijfformulier