Djembé

Jelle de Kroon

Oprichter van Mi Dushi en al meer dan 30 jaar gepassioneerd door Afrikaanse muziek. Jelle de Kroon baseert zijn djembélessen op de traditionele technieken en ritmes uit Afrika. Hij reist regelmatig naar Mali en Guinee om bij masterdrummers zijn skills te verbeteren.

De kwaliteit van zijn lessen wordt goed bewaakt, hij richtte in samenwerking met de Kunstfactor en het Conservatorium Amsterdam de Vereniging van Djembe Onderwijs Nederland op.

De vele ervaringen van Jelle hebben geresulteerd in een andere manier van lesgeven: “to see is to do”. Deze lesmethode is een belangrijk onderdeel geworden in het reguliere en speciale muziekonderwijs op scholen. Tevens organiseert jelle djembe-workshops, -reizen en -optredens in binnen- en buitenland.

De lessen

Jelle geeft wekelijks lessen aan kinderen, volwassenen en mensen met een beperking.

 De groepslessen duren tussen de 45 en 75 minuten en worden onderverdeeld in verschillende niveaus: beginners, gevorderden en ver gevorderden.

 Er wordt gespeeld op de djembé, een kelkvormige trommel gemaakt uit een stuk hout met aan eén kant een bespannen geitenvel. Naast de djembé wordt er gebruik gemaakt van de doundoun en bastrommel. Zij dienen als melodische en ritmische ondersteuning van de djembé en worden bespeeld met een stok.

 In Jelles lessen wordt aandacht besteed aan techniek, de stand van de handen en houding, verschillende geluiden en ritmes en later ook begrippen als maatsoorten, syncopen en poliritmische structuren en het soleren van de djembé. Jelle heeft door zijn vele ervaringen een eigen manier van lesgeven ontwikkeld: “to see is to do”. Het is de Afrikaanse manier om informatie door te geven en blijkt voor iedereen toegankelijk.

Geef je nu op via info@midushi.nl

Of kijk voor meer info op www.midushi.nl


Tijden en prijzen

Maandag

18.45-20.00 Djembé volwassenen – beginners € 47,75

20.10-21.25 Djembé volwassenen – midden gevorderd € 47,75


Dinsdag
20:00 - 21:15 Djembé vergevorderd  € 47,75

 
Woensdag
16.00 - 16.45  Jeugd speciaal onderwijs  € 38,00
16:30 – 17:15 Mensen met een (verstandelijke) beperking  € 38,00 


Donderdag
19.15 - 20.30 Djembé beginners47,75

Vrijdag

15.30-16.15 Jeugd / Beginners -  € 35,00

Les prijzen zijn per maand

Geef je nu op via info@midushi.nl

Lesvoorwaarden
Inschrijfformulier